tiistai 7. tammikuuta 2014

En koskaan hanki lapsia..

Niin sanoin vielä puolitoista vuotta sitten, en tykkää lapsista ja minulle ei tasan varmasti tule yhtäkään. Noh, nykyään onkin kotona 3kk 2viikkoa vanha tyttö, avomies ja koira :)

Aada syntyi 24.9.2013 klo 05.25 aamuyöllä. Pikkuneiti oli 2962g ja 47cm.

Aada Kättärillä muutaman tunnin ikäisenä :)
 Aadan kanssa kaikki on uutta ja ihmeellistä, mulla ei ole oikeastaan mitään kokemusta ollut vauvoista ja raskauden aikana mua lähinnä pelotti että osaanko mä sitten olla vauvan kanssa. Onneksi pari kaveria oli raskaana samaan aikaan ja sai vertaistukea. Raskaus oli mulle helppo, painoa tuli joku 7kg eikä oikeastaan mitään oireita. Alkuraskaudesta nukuin kyllä aivan järkyttäviä määriä vuorokaudesta.

Synnytys oli nopea, supistukset alkoi 24.9.2013 klo 1 yöllä ja samantien säännöllisinä, kolmen jälkeen oli parin minuutin välein jolloin lähdettiin kohti kätilöopistoa ajelemaan vaikka sanoivat että ei se vielä tule että oo vaan kotona. Sairaalassa sain ilokaasua tosi miedolla kun halusin keskittyä johonkin muuhun kun supistuksiin. Sitten jossain vaiheessa sain epiduraalinki mutta siitä ei ehtinyt olla mitään hyötyä kun Aada syntyi 5min sen laiton jälkeen, siinä oli kätilöllä ihmettelemistä kun sanoi vielä epiduraalin laiton jälkeen että kyllä tässä pari tuntia ainakin menee. Olihan se ihan hauskaa synnytyksen jälkeen olla aivan pihalla ja olla tuntematta mitään navasta alaspäin :)

Kaikki on mennyt hyvin Aadan kanssa paitsi nukkuminen. Tai siis Aada nukkuu kyllä mutta tosiaan nukahtaa kunnolla vasta klo 03-06 aamuyöllä ja sit nukkuis tyytyväisenä yhdeksänkin tuntia tosin kerran herää syömään. Sitä harjoitellaan ja samalla omassa pinnasängyssä nukkumista. Aada tosiaan on suurimman osan ajasta nukkunut mun kanssa sängyssä. Aada ei oikeastaan kauheesti mitään "päiväunia" nuku, nukkuu sit ne yöunensa ja muuten on hereillä, illalla mielellään torkkuisi sylissä mutta nykyään ei anneta nukkua sillon että saatais se tosiaan ihmisten aikoihin yöunille.

Aada kasvaa tosi hyvin, 3kk neuvolassa oli jo 5510g ja 58,5cm. Vaatteet jää kokoajan pieneksi ja taas pitäis pistää pieniä vaatteita ja haalareita myyntiin.

Muuten Aada on yleensä kovin iloinen ja hymyilevä vauva, osaa jo vaikka mitä ja neuvolassakin saa vain kehuja :) 5viikkoisena rupesi kääntymään mahalta selälleen. On aina kannatellut päätänsä tosi hyvin, seisoo tuettua ja ottaa hienoja askelia eteenpäinkin :D Osaa jo vähän ryömiäkin, tosin se on säälittävän hidasta touhua. Reilu pari viikkoa on laittanut kaiken mahdollisen mistä vaan kiinni saa suuhunsa. Muutenkin on kunnon tahmanäppi, pesullekin ottaa mukaan aina jonkun vaatekappaleen..

Syö jo soseita ja juo korvikemaitoa. Joulun aikana alkoi olla kauheeta tappelua juomisen kanssa ja sitten huudettiin nälkää niin siitä selvittiin soseiden maistelulla, nyt kun syö niitä niin maitokin taas maistuu. Tuttia ei huoli vieläkään kunnolla.

Ensimmäisiä päiviä kotona













Yritän päivittäin kirjoitella jotain, on sitten muisteltavaa joskus vuodenkin päästä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti